HomeNieuws Opzetring voor lage railspoelbak

Opzetring voor lage railspoelbak

Actueel

Om ter plekke een lage railspoelbak met 120 mm2 koperen kabels te kunnen ombouwen naar een hoge railspoelbak voor 150 mm2 aluminium kabels is een opzetring ontwikkeld. Door het plaatsen van de opzetring ontstaat er voldoende ruimte om de nieuwe aluminium kabels aan te sluiten.

 

Voor het detecteren van een trein in een baanvak worden railspoelen gebruikt. In het verleden werden railspoelen standaard aangesloten met koperen kabels. Deze koperen kabels worden helaas regelmatig gestolen. Dit brengt de treinbeveiliging in gevaar. Om de kabels minder attractief te maken voor het dievengilde heeft ProRail besloten om voor nieuwe railspoelen 150 mm2 aluminium kabels te gebruiken. Deze kabels zijn echter dikker dan de koperen kabels. Nieuwe railspoelen hebben dan ook een grotere bak. Het vervangen van een oude railspoelbak voor een nieuwe railspoelbak is niet altijd handig en zeker tijdintensief omdat de railspoel zwaar is.

Conform ProRail SPC

Voor de opzetring heeft ProRail SPC 60111-10 uitgebracht. Onze opzetring met montage materialen voldoet uiteraard aan deze SPC van ProRail.

Uw voordelen

De opzetring wordt geleverd inclusief alle benodigde bouten, moeren en houten doorvoerblokken. Ter plekke kan de ombouw zonder problemen snel worden uitgevoerd, zodat de railspoel weer snel in dienst genomen kan worden. De ombouwset bestaat uit:

-        Opzetring voor lage railspoelbak

-        Koperen bouten

-        Koperen moeren

-        Houten doorvoerblokken

-        Bouten, moeren en splitpennen voor het vastzetten van de deksel

Bestelgegevens

Het bestelnummer van de ombouwset is: 234280

Let op

Als er nog lage railspoelen waarop 70 mm2 koperen kabels zijn aangesloten worden aangetroffen, moet ook de vertind koperen aansluitstrook in de railspoel aangepast worden. De materialen uit de ombouwset zijn dan niet voldoende. Neem contact op met VRS voor aanvullende materialen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze producten en diensten van VRS Railway Industry bv, neem contact met onze verkoopafdeling. Onze mensen helpen u graag. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8 en 16.30 uur op telefoonnummer: +31 30 694 3954. E-mail: info@vrsrail.nl.

+