icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 juni 2022

Ontmoet VolkerWessels tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni

Zet 18 juni in je agenda, want op die dag organiseert Bouwend Nederland weer de jaarlijkse Dag van de Bouw, waarop bouwlocaties in het hele land worden opengesteld. Ook VolkerWessels zal de bouwhekken van een aantal bijzondere projecten openen en nodigt omwonenden, geïnteresseerden, collega’s en hun families uit om te komen kijken hoe wij dagelijks werken aan de toekomst van Nederland.

Faculteit Rechtsgeleerdheid RUG, Groningen 
Visser & Smit Bouw realiseert in Groningen de verbouwing van een voormalige openbare bibliotheek naar een gebouw voor de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Visser & Smit Bouw, Homij 
Bezoekersinformatie 

Energiepark Pottendijk, Emmen 
In Emmen wordt in opdracht van Shell gebouwd aan Energiepark Pottendijk. Veertien windturbines en ongeveer 35 hectare met in totaal 90.000 zonnepanelen gaan hier samen jaarlijks tot 170 GWh aan elektriciteit opwekken.  

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Van Hattum & Blankevoort 
Bezoekersinformatie 

Hoogspanningsstation 150 kV, Oosterhout 
Aannemer Volker Energy Solutions en opdrachtgever TenneT T.S.O. stellen gezamenlijk het terrein van het 150 kV schakelstation in aanbouw in Oosterhout open. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de bouwkeet en de schakeltuin. Verder zal er een inkijk zijn in het Centraal Diensten Gebouw, het controlecentrum van het station.  

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Visser & Smit Hanab, Business Unit Volker Energy Solutions
Bezoekersinformatie 

N522 Vervanging brug Ouderkerk, Ouderkerk a/d Amstel 
Het project N522 Vervanging brug Ouderkerk omvat de sloop van een bestaande brug over de Amstel, het bouwen van twee nieuwe bruggen en het aanpassen van de aansluitende infrastructuur. Speciaal aan dit project is het bouwen van de basculekelder op de oever, zodat deze na realisatie kan worden ingeschoven op de definitieve plek.

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra en Vialis 
Bezoekersinformatie 

Piekberging Haarlemmermeer 
Een minipolder voor klimaatadaptieve waterberging in de Haarlemmermeer. Voor de aanleg van deze piekberging wordt een dijk van ca. 4 km aangelegd op het laagste punt van de gemeente Haarlemmermeer.                             

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Van Hattum en Blankevoort 
Bezoekersinformatie 

Dijkversterking Markermeerdijken, Hoorn 
De Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam beschermen ruim 1,2 miljoen Noord-Hollanders tegen het water. Deze dijk voldoet op een aantal plekken niet meer aan de veiligheidseisen. Daarom versterkt de Alliantie Markermeerdijken ruim 33 kilometer van de dijken en zorgt er voor dat deze voor de komende 50 jaar weer veilig zijn.

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS Infra 
Bezoekersinformatie 

Gemaal Monnickendam 
In opdracht van het hoogheemraadschap wordt een nieuw gemaal gerealiseerd in de Nieuwendam (primaire kering), tussen de Gouwzee en het Purmer Ee, onder de bestaande N247.

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS Infra 
Bezoekersinformatie 

IJsselmondse knoop, Ridderkerk 
De IJsselmondse knoop in Ridderkerk is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port op de snelweg A15. In opdracht van Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard wordt dit drukke kruispunt volledig gereconstrueerd. 

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS en Van Hattum en Blankevoort 
Bezoekersinformatie 

Heilig Hartkerk, Breda 
Aan de Baronielaan in Breda is De Bonth van Hulten de Heilig Hartkerk aan het herbestemmen tot twintig luxe woningen.                             

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: De Bonth van Hulten 
Bezoekersinformatie 

100 appartementen Couperusperk, Etten-Leur 
Het plan Couperuspark in Etten-Leur bestaat uit vier bouwblokken met in totaal 100 appartementen, variërend in grootte van circa 76 tot circa 137 m2 woonoppervlak.                                                                                 

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Aannemersbedrijf Van Agtmaal 
Bezoekersinformatie 

Bouw ongelijkvloerse kruising N391 - Emmerweg, Emmen

Je bent van harte welkom op de kruising van de N391 en de Emmerweg aan de Noordoostkant van Emmen. Hier zijn we bezig met de herinrichting van deze belangrijke verkeersaders.

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS
​​​​​​​Bezoekersinformatie

Alle bouwprojecten die deelnemen aan Dag van de Bouw

Op www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht vind je een compleet overzicht van alle bouwprojecten die deelnemen aan de Dag van de Bouw.