Uitwisseling bellen

Afgelopen half jaar heeft VRS samen met VolkerRail op meer dan 100 overwegen in Nederland de klassiek elektronisch bellen of mechanisch bellen vervangen voor een ANAbel. De ANAbel luistert naar het omgevingsgeluid en past zijn geluid hierop aan.  Zo hebben omwonende minder last van het overweg geluid. Als het stil is klinkt de bel 2x zo zacht dan wanneer er veel omgevingsgeluid is. Op deze wijze wordt gegarandeerd dat er altijd een optimale waarschuwing is voor de voetgangers en fietsers en toch zo min mogelijk geluidsoverlast voor omwonende.

Anabel klein.jpg

De ANAbel

Veel spoorwegovergangen zijn uitgerust met elektromechanische of elektronische bellen met een vast belvolume. Dergelijke bellen kunnen door de omgeving van de overweg bron van ergernis zijn. Op de stille momenten van de dag zal het geluidsniveau dat de bel produceert even hoog zijn als op drukke momenten. De nieuwe elektronische bel ANAbel van VRS Railway Industry kent dit nadeel niet.

 

De bel wordt toegepast bij spoorweg-, tram- en busovergangen en bij brug-afsluitsystemen. De elektronische bel ANAbel meet het omgevingslawaai en past zijn geluidsvolume daarop aan. Dit geluidsvolume gaat tot 20 of 23 dB(A) boven het omgevingsgeluid. Door deze innovatie is de elektronische bel type ANAbel in iedere omgeving toepasbaar.

Samenwerking & contact

Wij hebben met veel plezier samengewerkt met VolkerRail om dit project uit te voeren.

 

Voor meer informatie over onze producten en diensten van VRS Railway Industry bv, neem contact met onze verkoopafdeling. Onze mensen helpen u graag. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8 en 16.30 uur op telefoonnummer: +31 30 694 3954. E-mail: info@vrsrail.nl.