Seinen

Seinen spelen een cruciale rol in de veiligheid op het spoor. Daarom zijn de LED-seinen van VRS Railway Industry betrouwbaar, goed zichtbaar en vrijwel onderhoudsvrij. Het zijn niet voor niets de meest gebruikte seinen langs het Nederlandse spoor.

25756570242_1b1eb23986_b.jpg
12822490885_88ae42f550_o.jpg
AY-sein

AY-sein

Door gebruik te maken van VIRLU210 LED is het sein zeer betrouwbaar en energiezuinig. Het LED-aspect garandeert ook een goede zichtbaarheid onder alle in Nederland meest-voorkomende weersomstandigheden. De AY-seinen worden uitgevoerd op paal en in een portaal. VRS kan het product aanpassen aan door de klant gewenste voedingsspanningen/stromen. Ook de uitvoeringsvorm, lichtkleuren en opbrengsten kunnen op uw specifieke klantwensen worden aangepast.

MF LED groen licht.jpg
MF-sein

MF-sein

MF-seinen maken gebruik van VIRLU160 LED. Dit maakt het sein zeer betrouwbaar en vrijwel onderhoudsvrij, ondanks een hoge bruikbaarheid. De MF-seinen kunnen geleverd worden met stelvoet, verhoogde voet of met perronwandbevestiging. Ook voor dit sein geldt dat gewenste voedingsspanningen/stromen, uitvoeringsvorm, lichtkleuren en opbrengsten op specifieke klantwensen kunnen worden aangepast.

VRS_5.jpg
MSG2w aan een portaal naast een AY-sein

Matrix Signaal Gever MSG2w

De MSG2w is een lichtbak waarop LED’s symbolen vormen met als doel informatie over te brengen aan de machinist. De Matrixborden hebben een zeer hoge betrouwbaarheid. Zelfs in het geval van uitval van individuele LEDs blijven de tekens leesbaar door de manier van opbouw.
Een MSG2w kan maximaal 4 verschillende tekens in één behuizing tonen. Door gebruik van LED-lichten zijn de symbolene goed zichtbaar, heeft de MSG2w een laag energieverbruik en zeer lange gebruiksduur. De MSG2w kan in combinatie met een AY-sein of op zichzelf wordt geplaatst, en kan bevestigd worden op een paal of aan een portaal

LED XC ar.jpg
XC-sein

Seinen op en rond overwegen

XC-seinen: LED-sein dat geplaatst wordt op overweginstallaties. Gaat knipperen bij naderende trein.

RGP (Red siGnal rePeater): paal met 1 knipperend rood XC-sein of 2 alternerend oplichtende rode XC-seinen. Wordt, als de zichtbaarheid daar om vraagt, aan de andere zijde van de weg geplaatst dan de overwegpaal.  

WILO (Waarschuwings Installatie Landelijke Overweg): Een 2-aspecten sein. De witte lichtbron knippert als de overgang vrij is, de rode gaat branden als er een trein op komst is.

PAG (Pre Approach siGnal paal). Wordt geplaatst als voorwaarschuwing bij overwegen. Bestaat uit een knipperend geel aspect op een groot driehoekig achtergrondscherm. Aan de paal hangen doorgaans waarschuwingsborden.

Vertreksein.jpg
Vertreksein

Overige seinen

Vertreksein: is een witte lamp die geplaatst wordt op het perron om de conducteur aan te geven dat de trein mag vertrekken. Kan los geleverd worden om te monteren aan perron-specifieke constructie, of op paal aan een enkele of een dubbele uithouder.

WIBR (Waarschuwingsinstallatie op bruggen): Bestaande uit 2 lichten boven elkaar. De lichten gaan knipperen op het moment dat een trein zich in de beveiligde zone bevindt.

WIDO (Waarschuwingsinstallatie dienstoverpaden): Bestaat uit een paal met daaraan 2 naar beneden gerichte lamphuizen. Als beide lampen continu branden betekent dit dat er geen trein aankomt. Als de lampen alternerend branden is er een trein in aantocht.

WUBO (Waarschuwingsinstallatie Uitzichtbelemmerende Objecten): Bestaat uit 2 witte lichten die gaan knipperen als er een trein uit de tegengestelde richting komt. VRS levert versies voor enkel en dubbelspoor.  

WIT (Waarschuwing Installatie in Tunnels)